A GOODWILL CÉGCSOPORT IS CSATLAKOZIK AZ ÉLŐ BOLYGÓNK KEZDEMÉNYEZÉSHEZ!

Emeljük fel közösen hangunkat az éghajlatváltozást okozó környezetszennyezés ellen!

EloBolygonk_hatterkep_allo2015 végén sorsfordító döntést hoznak a világ vezetői a klímaváltozás megfékezésére a Párizsi csúcson. Csaknem 200 ország vezetői gyűlnek majd össze a francia fővárosban azért, hogy az ENSZ égisze alatt zajló klímatárgyalások keretében egy 2021-től érvényes szabályrendszert fogadjanak el a világ összes országa számára. A párizsi megállapodás a jelenleg érvényben lévő Kiotói Jegyzőkönyvet hivatott leváltani, amely csak fejlett ipari országok számára – azok közül sem mindegyikre – állapít meg klímavédelmi kötelezettséget.

A Kiotóban kialakított rendszer alkalmatlan a globális felmelegedés megfékezésére, ugyanis több mint 150 országot – köztük a világ három legnagyobb kibocsátójának számító Kínát, Egyesült Államokat és Indiát – nem kényszeríti károsanyag-kibocsátásuk visszafogására.

Az új klímaegyezmény kulcseleme, hogy minden ország számára korlátozza majd a klímaváltozást okozó gázok kibocsátását. Az úgynevezett üvegházhatású gázok (köztük a szén-dioxid) kibocsátásának csökkentését a gazdagabb országoknak rögtön el kell kezdeniük, s a szegényebb államok némi türelmi idő után indulnának hasonló irányba. A megállapodás további kulcseleme egy pénzügyi alap feltöltése, amelyből fejlődő országok részesülhetnek a klímaváltozáshoz való alkalmazkodásuk támogatására. Várhatóan az egyezség része lesz a klímaváltozás megfékezését elősegítő nemzetközi technológiai együttműködés feltételeinek kidolgozása és elfogadása.

Al Gore – az Amerikai Egyesült Államok Nobel-díjjal kitüntetett volt alelnöke – vállalta, hogy egymilliárd ember támogatását gyűjti össze. Kezdeményezése arra irányul, hogy klímánk védelme érdekében egységre és cselekvésre ösztönözze világunk 2015 decemberében Párizsban összegyűlő vezetőit.

A kezdeményezéshez csatlakozott Áder János, létrehozva a www.elobolygonk.hu oldalt, ahol mindenkinek lehetősége van személyes támogatását jelentő klímavoksát megtenni, mely beszámításra kerül a nemzetközi kampány eredményébe.

A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) úgy döntött, hogy csatlakozik Áder János és a WBCSD felhívásához. Mint a BCSDH tagja, mi is csak buzdítani tudunk mindenkit, hogy csatlakozzon ehhez a hasznos kezdeményezéshez.

Emeljük fel közösen hangunkat!

GoodWill Cégcsoport

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Érdekli valamelyik szolgáltatásunk? Többet szeretne tudni róla? Írjon nekünk!
Üzenet küldése