Mai naptól indul a tanyás települések energetikai beruházásait támogató pályázat!
Farming

Mai naptól indul a tanyás települések energetikai beruházásait támogató pályázat!

0 2036

A program alapvető célja, hogy elősegítse a tanyák és tanyás térségek gazdasági, infrastrukturális, valamint elektromos hálózatának fejlődését.

A pályázat kiemelt lehetőséget kínál a tanyán élő, alap infrastruktúrával nem rendelkező lakosok számára szociális alapú támogatás igénylésére valamint a tanyák lakóépületének alapvető villamosenergia-ellátását biztosító egyéni fejlesztésekhez. A program azon tanyai lakosokat támogatja, akik esetében a tanya lakóépülete villamosenergia-ellátással nem rendelkezik.

Fontos elmondani, hogy a tanyafejlesztési program keretén belül négy különböző célterületen pályázhatnak az érdeklődők. A célterületeket leginkább a pályázók köre szerint választhatjuk szét. Önkormányzatok, őstermelők, egyéni vállalkozók, családi gazdálkodók és akár tanyán élő magánszemélyek számára is elérhető a konstrukció.

 Legfontosabb támogatási területek közé sorolhatjuk (célterülettől függően változhat):

  • Villany nélküli tanyák villamosenergia-ellátását biztosító önkormányzati fejlesztések
  • Tanyagazdaságok energetikai megújítása
  • Villany nélküli tanyák lakóépületének villamos energiával történő ellátása
  • A megújuló energiaforrást felhasználó fejlesztések

 

A pályázat során tanyás térségnek minősül: Bács-Kiskun megye, Békés megye, Csongrád megye, Hajdú-Bihar megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye összes járása, továbbá Pest megye Ceglédi, Dabasi, Gyáli, Monori, Nagykátai, Nagykőrösi, Ráckevei, Szigetszentmiklósi, Vecsési járása.

A pályázatok benyújtása: 2015. július 15-től lehetséges!

A pályázat várhatóan 100%-os támogatást ígér, és mindössze maximum 10 millió Ft támogatási összeg igényelhető, a tanyafejlesztő beruházás megvalósításához.

 

Kérjen bővebb tájékoztatást, a 061/ 321 11 73-as telefonszámon, illetve az info@gwenergy.hu e-mail címen!