Megvalósíthatósági tanulmány/Projektterv

A projektterv lényege, hogy részletesen bemutassuk a pályázót és a pályázni kívánt épületét, esetleg épületeit.

Részletesen kell bemutatni, hogyan illeszkedik a projekt a területi és a pályázati kritériumokhoz. Le kell írni a projekt hosszú illetve rövidtávú céljait, mint például az energia felhasználás csökkentése, a CO2 kibocsátás csökkentése, valamint hozzájárulni a megújuló alapú energia felhasználás növelés programhoz.

Mindezek után alaposan be kell mutatni a felújítandó épületet, minden szerkezetét meg kell vizsgálni, hogy megfelel-e a TNM 7/2006 (V.24) kritériumainak. Be kell mutatni nem csak a fő szerkezeti elemeit, hanem a jelenleg felhasznált energia költségeit, és meglevő fűtési, esetleg hűtési rendszerét, hogy van-e jelenleg megújuló energia felhasználás az épületbe, ki lehet-e alakítani a jövőben. A projekt terv során miután bemutattuk a meglevő állapotot, mindezt tanúsító program segítségével, mivel minden energetikai beruházás során, jelentős felújítás során energetikai tanúsítványt kell készíteni a meglevő állapotról és a tervezni kívánt állapotról. Több lehetőséget is be kell mutatni, hogy lehetne az energiafogyasztáson csökkenteni, melyik térül meg legelőbb és mivel érünk el a legtöbb megtakarítást, és térül meg legoptimálisabb idő alatt. Például ha az épületen csak nyílászárót cserélünk az sokkal költségesebb, mint amennyi energia megtakarítást hoz, de ha már le is szigeteljük az épület homlokzatát és padlásfödémét, máris nagyobb megtakarítást érünk el. Ahhoz, hogy a szigorú korlátoknak megfeleljünk, amiket a pályázat valamint a TNM rendelet megkövetel, a fűtési rendszerének is korszerűnek kell lennie. Például hiába szigeteltük le és cseréltük ki a nyílászárókat, ha a meglevő konvektoros fűtési rendszerét nem korszerűsítjük, mondjuk új kondenzációs kazánra, egy jól működő szabályozó rendszerrel. Valamint a pályázatnak való megfelelés fontos kritériuma, hogy valamilyen megújuló energiát is használjunk. Sok esetben javasolt, ha megfelelő az épület, egy levegő-vizes hőszivattyús rendszer kiépítésére,nagy méretű hő leadókkal, és mellé napelemes rendszer kiépítése, hogy az általa felhasznált villamos energiát biztosítani tudjuk.   Miután bemutattuk ezeket a lehetőségeket, ki kell választani a legjobbat, és azt részletesen bemutatni. Nem csak a beépítendő szerkezeteket, technológiákat, hanem a felújítás után várható számításokkal alátámasztott tervezett energiaköltségeket.

Végleges összesítésben be kell mutatni, mennyi lesz a tervezett energia megtakarítás, és ez a felújítás milyen költségeket vonz maga után, és az mennyi időn belül térül meg. Valamint, hogy milyen lesz a várható CO2 kibocsátás.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Érdekli valamelyik szolgáltatásunk? Többet szeretne tudni róla? Írjon nekünk!
Üzenet küldése
Warning: chmod() has been disabled for security reasons in /var/www/gwenergy.hu/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 47