Tanúsítás

Az energetikai célú pályázatok benyújtásához elengedhetetlen az Épületenergetikai tanúsítás elvégzése.

Cégünk a szolgáltatás keretében a hatályos Energetikai jogszabály alapján elvégzi az épület(ek) tanúsítását.

A számítás szükséges a hőszükséglet és az épület energiafogyasztás meghatározására.

Energetikai felújításkor a tervezett állapot is meghatározásra kerül, ezáltal kiszámítható az épület energia megtakarítása a korszerűsítés után.

A tervezett állapot műszaki paramétereit úgy alkotjuk meg, hogy az megfeleljen a pályázat feltételeinek és a hatályos jogszabályoknak, a lehető legnagyobb energiamegtakarítást elérve.

Cégünk emellett jogosult a Társaságiadó-kedvezmény igénybevételéhez szükséges energetikai audit elvégzésére.

Ezen kedvezmény lényege, hogy a társasági adóból levonhatók az energiahatékonysági célokat szolgáló beruházások költségei.

Energetikai auditor bemutatja a meglévő műszaki paramétereket és számításokat készít a tervezett állapotra vonatkozóan. A kiinduló állapot energetikai felmérésénél ki kell térni az épület fűtési, hűtési és elektromos energiafelhasználására. Több alternatívát kell felkínálni a felújításokat illetően, amelyeknek tartalmaznia kell a várható megtakarítások energia és pénzügyi hozadékát. Nem támogatható a megújuló energiaforrásból csak villamos energiatermelésre alkalmas berendezés (napelem), de támogatható a saját célra felhasznált, megújuló alapú hőtermelő berendezés (hőszivattyú).

Az auditor által kiállított igazolással rendelkező energiahatékonysági célokat szolgáló beruházás költségei vonhatók le a társasági adóból.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Érdekli valamelyik szolgáltatásunk? Többet szeretne tudni róla? Írjon nekünk!
Üzenet küldése
Warning: chmod() has been disabled for security reasons in /var/www/gwenergy.hu/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 47