Nyílászáró csere

A nyílászárók épületfizikai fontosságát bizonyítja, ha megvizsgáljuk az épületek átlagos energiaveszteségének épületszerkezetek szerinti megoszlását. Családi házak és kisebb épületek esetén ugyanis átlagosan az összes energiaveszteség 20-40%-a jut a nyílászárókra, míg többlakásos lakóházak és többszintes épületek esetén ez akár az 50-60%-ot is elérheti. A nyílászárók azonban nem csak hőtechnikai megfontolásból fontosak. Kiemelt szerepük van a vizuális komfort, a benapozás, az árnyékolhatóság, az épületek természetes megvilágításának biztosítása, továbbá a szellőzés és légcsere szempontjából is.

Cégünk új épületek tervezése, illetve meglévő épületek energetikai korszerűsítésének tervezése során is kiemelt figyelmet fordít a nyílászárók épületfizikai tulajdonságaira, műszaki paramétereire és a Megrendelő igényeire. Mind meglévő nyílászárók felújítása, mind új nyílászárók beépítése esetén cégünknél gondos épületfizikai tervezés előzi meg a szakszerű kivitelezést, hogy a nyílászárók kielégítsék a hatályos hőtechnikai követelményeket, a legmodernebb fa, PVC vagy hőhídmentes fém keretszerkezetek, gáztöltetű 2 vagy 3 rétegű üvegszerkezetek, illetve melegperemű távtartók felhasználásával.

Épületenergetikai tanácsadás illetve tervezés során a költségoptimalizált energetikai követelményszintet kielégítő hőátbocsátási tényezőjű nyílászárókat tervezünk (pl: Fa/PVC keretű homlokzati üvegezett nyílászáró esetén UW.max=1,15 W/m2K; Tetősík ablak esetén UW.max=1,25 W/m2K), szem előtt tartva a költséghatékonyságot és a Megrendelői igényeket. Védett és műemléki értéket képviselő történelmi ablakszerkezetek esetén egyedi tervezéssel biztosítjuk a felújítással elérhető hőtechnikai javulás maximalizálását illetve optimalizálását. A nyílászáró felújítások illetve cserék során gondos és szakszerű kivitelezéssel biztosítjuk, hogy a nyílászárók, minimális hőhidassággal, méretezett légáteresztéssel (résszellőző), az elvárt teljesítőképességi mutatókkal, hibátlan működéssel és a szakma szabályai szerint kerüljenek a helyükre.

Cégünk mind tervezés, mind kivitelezés során csakis első osztályú, megfelelő teljesítménynyilatkozatú/CE jelölésű, hosszú élettartamú, termékszavatossággal és rendszergaranciával rendelkező piacvezető márkák által gyártott termékeket használ.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Érdekli valamelyik szolgáltatásunk? Többet szeretne tudni róla? Írjon nekünk!
Üzenet küldése