Le- és visszaszerelés

Egy cég, vagy önkormányzat életében adódhat olyan alkalom, amikor olyan épület felújítása, karbantartása szükséges, melyre korábban napelemes rendszert szereltek. Ilyenkor ahhoz, hogy a felújítási munkák megfelelő minőségben a napelemes rendszer sérülése nélkül elvégezhetőek legyenek, a napelemes rendszer leszerelése szükséges.

Ahogyan a rendszer telepítése, annak üzemen kívül helyezése és leszerelése is szakember jelenlétét igényli. A feladatnak csupán egyik része az, hogy a napelemes mezőt leszereljük, a leszerelendő modulokat először üzemen kívül kell helyezni. Ezt követően azokat cégünk saját őrzött és fedett raktárába szállítja, s visszaszerelésig tárolja.

Visszaszerelés előtt fontos megvizsgálni azt, hogy az esetleges tetőfelújítás során a tető szerkezete megváltozott-e, hiszen más-más tető esetén, más-más rögzítési módra van szükség. A rendszer napelemeinek visszaszerelése után szakembereink a szükséges érintésvédelmi felülvizsgálatot elvégzik, s a rendszert újra üzembe helyezik.

Nagyon fontos tudni azt, hogy ha ezen folyamatok bármelyikét nem szakember végzi, a rendszerünk akár a teljes gyártói és szerelési garanciáját elveszítheti, egy esetleges helytelen visszakötés pedig emellett jelentős termelés-kieséssel, sőt akár tűzesettel is járhat.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Érdekli valamelyik szolgáltatásunk? Többet szeretne tudni róla? Írjon nekünk!
Üzenet küldése